Apps | Filmcamera's | Fotocamera's | Games | Mobiele telefonie | Tablets | Draadbreuk | SmartwatchTest | Video in 24 uur
GadgetTest
Een blik op WhatsApp voor Nokia [update]
Een tijdje terug schreef collega-blogger Jan Jaap over WhatsApp, een applicatie waarmee je via mobiel internet kunt chatten met andere WhatsApp gebruikers. Het is in feite hetzelfde als pingen op een Blackberry, alleen is WhatsApp geschikt voor alle smartphones met een internetverbinding. Nu maakt het nogal verschil uit of je de applicatie op een iPhone gebruikt of bijvoorbeeld op een smartphone van Nokia. Eerder schreef GadgetTest over WhatsApp voor smartphones die op Android draaien, vandaag duiken we in WhatsApp voor Nokia gebruikers.

Aan de slag met WhatsApp
Hoe werkt dat WhatsApp nou? Na de installatie van de applicatie vraagt WhatsApp om je 06-nummer. Waar andere ping-programma's werken met gebruikersnamen, werkt WhatsApp op basis van telefoonnummers, en dit heeft zo z'n voordelen. Omdat je je telefoonnummer opgeeft bij WhatsApp, en WhatsApp toegang heeft tot je adresboek op je telefoon, wordt in één oogopslag duidelijk wie van je vrienden ook over WhatsApp beschikt. Je hoeft niet eerst te vragen naar nicknames, maar kunt ze direct al pingen.

DOWNLOAD WHATSAPP FOR NOKIA (SYMBIAN)

Nokia
WhatsApp voor Nokia oogt vooral eenvoudig en goedkoop. Via het menu heb je een aantal keuzemogelijkheden: Chats voor al je laatste conversaties, Favorites waarbij je in een oogopslag ziet wie WhatsApp bezit. Daaronder vind je je al je telefooncontacten, onafhankelijk van of ze WhatsApp gebruiken. De onderste menukeuze is Status, waarbij je aan andere WhatsApp-gebruikers kunt aangeven waar je mee bezig bent. Denk aan 'Busy', 'At school' of 'Battery about to die'.Media uitwisselen
WhatsApp voor Nokia heeft een groot nadeel: het fungeert alleen als chatprogramma, het uitwisselen van audio, foto en video is niet mogelijk. Je kunt dus zelf niets verzenden, maar ook niets ontvangen. 'Audio not supported in this version of WhatsApp, coming soon.' Ergerlijk, want dat geeft WhatsApp juist een meerwaarde als je het vergelijkt met gewoon sms'en of het delen van media via bijvoorbeeld Twitter.

Voor de rest is WhatsApp voor Nokia vooral vergelijkbaar met WhatsApp op andere smartphone besturingssystemen. Je krijgt een aparte melding op je hoofdscherm bij het ontvangen van een bericht via WhatsApp en de groene vinkjes achter ieder bericht geven aan of je bericht verzonden en ontvangen is.

DOWNLOAD WHATSAPP FOR NOKIA (SYMBIAN)

Pluspunten WhatsApp voor Nokia
+ Snel
+ Overzichtelijk

Minpunten WhatsApp voor Nokia
- Uitwisselen van audio, foto's en video wordt niet ondersteund

Gebruikservaring op basis van WhatsApp Version 2.1.15 (7938) op een Nokia N97. Andere ervaring met WhatsApp? Laat het ons weten via de comments!

UPDATE: Er schijnt sinds december al een nieuwe versie van WhatsApp beschikbaar te zijn. Daarom vandaag een nieuwe blik op WhatsApp voor Nokia.

Nieuwste posts op GadgetTest.nl

- Casio kondigt sportieve smartwatch aan: WSD-F10
- Apple heeft grootste marktaandeel op smartwatchmarkt
- Pebble denkt aan de gezondheid
- Ronde toetsenbord-app op smartwatch
- "Smartphone legt het af tegen smartwatch"
- Smartwatch van Tag Heuer doet het goed
- 'Internet of Things' op de IFA
- Samsung Note 5 niet naar Nederland
- VIDEO: Panasonic DMC-GX8
- De patentoorlog in volle gang: aflevering 2000

Meest gelezen op GadgetTest

- WhatsApp voor iPad: geen jailbreak nodig (10152)
- Videobellen met de Samsung Galaxy Tab (4676)
- In je slaap nooit meer iets missen - appreview (2888)
- Google Chromebook preview (2706)
- Gratis BlackBerry unlocken (2224)
- Een koptelefoon van 15.000 dollar (1956)
- Terughalen van gewiste smsjes mogelijk (1594)
- Waar is mijn telefoon!?!?! (1146)
- Retro-gadgets: de blauwe spaarpot (1090)
- WhatsApp voor Nokia C3-00 en Nokia X2 beschikbaar (1081)