Apps | Filmcamera's | Fotocamera's | Games | Mobiele telefonie | Tablets | Draadbreuk | SmartwatchTest | Video in 24 uur
GadgetTest
PSN voor einde van de week weer terug
Sony’s PlayStation Network bereikte de laatste weken wat normaal gesproken zelden tot nooit gebeurt: voorpagina’s van kranten en andere mainstream media. Het online netwerk waar alle PlayStation 3’s en Portables toegang tot hebben, was namelijk gekraakt door hackers. Ter preventie gooide de elektronicagigant alles offline, waardoor miljoenen gamers over de globe er weer achterkwamen hoe gamen in de jaren ’90 ging. Gelukkig heeft Sony, na een paar van de zwaarste weken uit haar geschiedenis, bevestigd dat deze week PSN voor de westerse wereld weer online gaat.

PSN is al sinds 20 april niet meer volledig online gegaan. De informatieroof bestond onder meer uit gecodeerde creditcardgegevens. Sony legde zelf redelijk snel de schuld bij hackerorganisatie Anonymous, die eerder al aanvallen aankondigde tegen het Japanse bedrijf. Anonymous reageerde weer terug op die beschuldiging dat zij niets met het incident te maken hebben. Waarschijnlijk ligt de waarheid in het midden, en heeft een splintergroepering van de organisatie de grote PSN-hack gepleegd.

Ter compensatie krijgen gamers van Sony de keuze uit een aantal PlayStation 3- en Portable games. Ook krijgen alle gebruikers een maand gratis toegang tot het premium abonnement PlayStation Plus, waar nog meer gratis content naar binnen kan worden geharkt. Er stond echter niets nieuws over het ‘Welcome Back-program’ vermeld in Sony’s nieuwe persbericht.

Nieuwste posts op GadgetTest.nl

- Casio kondigt sportieve smartwatch aan: WSD-F10
- Apple heeft grootste marktaandeel op smartwatchmarkt
- Pebble denkt aan de gezondheid
- Ronde toetsenbord-app op smartwatch
- "Smartphone legt het af tegen smartwatch"
- Smartwatch van Tag Heuer doet het goed
- 'Internet of Things' op de IFA
- Samsung Note 5 niet naar Nederland
- VIDEO: Panasonic DMC-GX8
- De patentoorlog in volle gang: aflevering 2000

Meest gelezen op GadgetTest

- WhatsApp voor iPad: geen jailbreak nodig (10155)
- Videobellen met de Samsung Galaxy Tab (4681)
- In je slaap nooit meer iets missen - appreview (2891)
- Google Chromebook preview (2707)
- Gratis BlackBerry unlocken (2227)
- Een koptelefoon van 15.000 dollar (1956)
- Terughalen van gewiste smsjes mogelijk (1595)
- Waar is mijn telefoon!?!?! (1148)
- Retro-gadgets: de blauwe spaarpot (1092)
- WhatsApp voor Nokia C3-00 en Nokia X2 beschikbaar (1082)