Apps | Filmcamera's | Fotocamera's | Games | Mobiele telefonie | Tablets | Draadbreuk | SmartwatchTest | Video in 24 uur
GadgetTest
TomTom komt met betaalde flitser-app
Laatst schreven we op GadgetTest dat TomTom steeds inventiever wordt. Met nieuwe toepassingen is de navigatdienst sinds kort een stuk socialer, met koppelingen naar Twitter en Facebook en andere online diensten. Ook voor de notoire hardrijder heeft TomTom nu iets leuks bedacht: het heeft een aparte iPhone-app ontwikkeld die de automobilist waarschuwt voor vaste en mobiele flitsers. Het bedrijf maakte dat donderdag bekend. GadgetTest.nl is niet enthousiast.

Het programma'tje voor de smartphone geeft de toegestane snelheid weer, de werkelijke snelheid die je rijdt en de afstand tot de vaste en mobiele controles. Volgens het bedrijf dekt de app 95 procent van de flitsers en wordt informatie over mobiele controles realtime geüpdatet.

Nadelen
Tot zover niets aan het handje. De app staat echter los van de navigatiefunctionaliteit, maar moet los opgestart worden. (-1). Grootste nadeel: de app is weliswaar gratis, om hem te gebruiken dien je een abonnement af te sluiten. (-2). De introductieprijs is 1,60 euro per maand (-3), of 19 euro voor een heel jaar (-4). We hebben het hier over een introductieprijs, want de normale prijzen liggen op 5 euro per maand (-5), of 30 euro voor een heel jaar. (-6). Enfin, we hebben de tarieven ter verduidelijking maar eventjes afgerond naar boven, in werkelijkheid liggen de tarieven 1 cent lager.

Alternatieven
Ondergetekende gebruikt naar alle tevredenheid twee andere apps, die een stuk goedkoper zijn. Flitsmeister werkt acuraat en kost je eenmalig 2,39 euro. De app Flitsers werkt even prettig en is zelfs 0,79 euro. Onduidelijk is hoe hoog de dekking is, maar ondergetekende heeft sinds het gebruik van de app geen boetes meer ontvangen op de momenten dat de app geactiveerd was.

GadgetTest.nl is benieuwd naar de ervaringen van gebruikers.

Nieuwste posts op GadgetTest.nl

- Casio kondigt sportieve smartwatch aan: WSD-F10
- Apple heeft grootste marktaandeel op smartwatchmarkt
- Pebble denkt aan de gezondheid
- Ronde toetsenbord-app op smartwatch
- "Smartphone legt het af tegen smartwatch"
- Smartwatch van Tag Heuer doet het goed
- 'Internet of Things' op de IFA
- Samsung Note 5 niet naar Nederland
- VIDEO: Panasonic DMC-GX8
- De patentoorlog in volle gang: aflevering 2000

Meest gelezen op GadgetTest

- WhatsApp voor iPad: geen jailbreak nodig (10153)
- Videobellen met de Samsung Galaxy Tab (4679)
- In je slaap nooit meer iets missen - appreview (2891)
- Google Chromebook preview (2707)
- Gratis BlackBerry unlocken (2225)
- Een koptelefoon van 15.000 dollar (1956)
- Terughalen van gewiste smsjes mogelijk (1594)
- Waar is mijn telefoon!?!?! (1147)
- Retro-gadgets: de blauwe spaarpot (1090)
- WhatsApp voor Nokia C3-00 en Nokia X2 beschikbaar (1081)