Apps | Filmcamera's | Fotocamera's | Games | Mobiele telefonie | Tablets | Draadbreuk | SmartwatchTest | Video in 24 uur
GadgetTest
De Top 5 EK-apps
Voetbal, het laat me koud. Het doet me niets en het feit dat het voor veel mensen een religie is versterkt dat gevoel eigenlijk alleen maar. Maar wanneer het EK of WK aanbreekt en mensen weer in knaloranje op straat durven te lopen – ja – dan juich ook ik mee als Kluivert er weer eens een in poeiert. Uh, hij voetbalt nog steeds mee, toch? Whatever, ik ben al lang blij dat ik een redelijk interessante Top 5 apps voor het EK kon samenstellen. EK-apps lijken er vooral te zijn voor de statistiekfreaks.

Wie leuke EK-games zoekt voor de iPad, iPhone of andere noemenswaardige tablet, kan maar beter een PlayStation 3 of Xbox 360 aanzwengelen, want het is armoe troef. Niettemin hieronder een Top 5 die je zeker weten die laatste dagen doorsleept voor de eerste match tegen Denemarken.

5. UEFA Euro 2012 Guide
De officiële UEFA-gids mag natuurlijk niet ontbreken in het rijtje. En hij is gratis… technisch gezien. In feite is het z’n eigen kiosk waarin je de echte UEFA-gids kan kopen voor 2,39 euro. Redelijk geprijsd, maar ik haat het als appmakers dit soort trucjes uithalen. Er zijn veel bekendere apps om ebooks en magazines in aan te bieden. Dit staat echter buiten het feit dat je een heleboel interessante artikelen misloopt als je de app niet downloadt.

4. EK 2012 HD
Een leuk allegaartje van zo’n beetje alles dat een lichtelijk geïnteresseerde EK-kijker bij de hand wil hebben. Schema’s van de poules, de finalepoules, informatie over de stadions én het geluid van een vuvuzela, allemaal hengel je ze met de app binnen. Er is ook een smoelenboek van alle Nederlandse voetballers met handige biografieën. Zo handig zelfs, dat ik meteen doorhad dat ze van Wikipedia afkwamen. Ook had ik voor 79 cent op z’n minst een zoomfunctie willen hebben bij de schema’s. Nu is een leesbril verplicht voor de oudere voetbalgek.

3. Onze Kansen
Mensen gokken op alles, dus ook de winnaar van het EK. Deze app berekent netjes via noteringen van Engelse wedkantoren de kans dat Nederland wint… uh, ik bedoel dat de op ons gokkende mensen winnen. Nederland staat op een nette derde plek op het moment, maar Duitsland en Spanje zijn met afstand de meest populaire renpaarden. Absoluut interessant om tijdens het EK bij de hand te houden.

2. Oranjepoule
Een oranjepoule hoort erbij en de gelijknamige app is een uitstekend gereedschap om jouw voorspelling de wereld in te pompen. Met een paar drukken op de knop staat je poule op Hyves, Facebook en/of Twitter. De opmaak is druk, maar overzichtelijk tegelijk en eigenlijk biedt het gewoon alles dat je nodig hebt voor een voetbalpoule. Kan natuurlijk dat je alleen poules geldig acht die achterop een bierviltje staan, maar de iPad is ook een prima dienblad hoor.

1.Plamumeskie
Toch nog een spelletje op nummer 1! De plamumeskie laat je - in de geest van gastland Polen – op een blikje slaan met een oranje plamuurmes. Druk op het tafereel en je krijgt een heerlijk blikkerig tikje te horen dat alleen maar schoner voor je oren wordt naarmate je vaker tikt. Je kan ook een wedstrijdje beginnen en je persoonlijke tikrecord meteen op internet zetten. Het is verslavend, bevrijdend zelfs – het vat de nutteloosheid van het hele gebeuren perfect samen. Het leven gaat gewoon door na het EK, maar voorlopig mogen we allemaal lekker tikken op een blikje met een fucking plamuurmes. Veel plezier ermee en tot 9 juni!

Nieuwste posts op GadgetTest.nl

- Casio kondigt sportieve smartwatch aan: WSD-F10
- Apple heeft grootste marktaandeel op smartwatchmarkt
- Pebble denkt aan de gezondheid
- Ronde toetsenbord-app op smartwatch
- "Smartphone legt het af tegen smartwatch"
- Smartwatch van Tag Heuer doet het goed
- 'Internet of Things' op de IFA
- Samsung Note 5 niet naar Nederland
- VIDEO: Panasonic DMC-GX8
- De patentoorlog in volle gang: aflevering 2000

Meest gelezen op GadgetTest

- WhatsApp voor iPad: geen jailbreak nodig (10153)
- Videobellen met de Samsung Galaxy Tab (4679)
- In je slaap nooit meer iets missen - appreview (2891)
- Google Chromebook preview (2707)
- Gratis BlackBerry unlocken (2225)
- Een koptelefoon van 15.000 dollar (1956)
- Terughalen van gewiste smsjes mogelijk (1594)
- Waar is mijn telefoon!?!?! (1148)
- Retro-gadgets: de blauwe spaarpot (1092)
- WhatsApp voor Nokia C3-00 en Nokia X2 beschikbaar (1081)